Зелена енергетика допоможе Україні відмовитися від використання нафти та вугілля, які забруднюють навколишнє середовище.

Про це у Facebook написала нардеп фракції «Голос» Леся Василенко.

«Сонце, вітер і вода – це не просто явища природи, це не просто явища природи, це джерела енергії. Якщо Україна хоче рухатися шляхом зеленого курсу і екологізації енергетичної сфери, то нам вже зараз потрібно думати як збільшувати частку відновлюваних джерел енергії в загальній енергосистемі України», - сказала вона.

За її словами, зараз ця частка відновлюваної енергетики в країні становить лише 8%, а в 2035 році держава як мінімум 25% має продукувати саме зеленої енергії на енергоринку.

«Старі джерела, брудні джерела, такі як вугілля, нафта, газ – вони відійдуть у минуле. А майбутнє саме за чистими енергетичними джерелами. Це просто, це чисто, не забираючи при цьому у природи. Рухаємося цим шляхом», - підкреслила Василенко.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Як повідомлялося, в лютому 12 українських компаній купили «зелену» енергію за ціною 1,53 грн за кВт-год у держпідприємства «Гарантований покупець».

Нагадаємо, Європейський парламент стурбований невиконанням Кабміном Д. Шмигаля зобов'язань з погашення заборгованості перед виробниками електроенергії з поновлюваних джерел енергії.

Інвестори очікували, що держава виконає свої зобов'язання і своєчасно погасить 40% "старого" боргу (9 млрд грн) до кінця 2020 року, проте цього не сталося.

Станом на початок березня виплачено тільки 3 мільярди гривень "старого" боргу. Крім того, інвестори на бачать ніяких рішень Кабміну щодо виплати інших боргів в обсязі 13,4 млрд грн протягом цього року.

На думку представника Єврокомісії в Україні Торстена Велерта, Кабмін повинен виплатити борги підприємствам відновлюваної енергетики, як того вимагає підписаний 2020 року меморандум, а також максимально наблизити момент запуску "зелених" аукціонів в Україні для подальшого зниження вартості електроенергії з поновлюваних джерел.