Намагання МВС зайняти Інститут фізіології ім. Богомольця нагадує німецьких окупантів часів Другої світової війни.

Так заявив економіст Олексій Кущ у своєму блозі, а також пояснив, чому ця ситуація негативно відобразиться на економіці України.

«Атака на інститут Богомольця - вона відбувається не вперше», - констатує Кущ. Інститут фізіології в самому центрі Києва – це не лише унікальна споруда, але й ласий шматочок у сфері комерційної забудови, на який зазіхаються вже не один рік і не один покупець.

Експерт згадує, наприклад, як німецькі окупанти під час Другої світової війни розміщували в будівлі Інституту управління київської поліції. «Ось такі ось страшні, я б сказав, аналогії напрошуються в порівнянні з сьогоднішнім днем», - робить висновок Кущ.

На думку економіста, атакувати наукову галузь абсолютно безглуздо, адже знання та інновації допоможуть вийти з теперішньої кризи. «У ній переможуть ті країни, які зможуть створити синергію між реальним сектором економіки та науковим і освітнім потенціалом країни», - переконаний Кущ. Отож, інвестувати кошти також потрібно в науку та освіту, ці галузі потребують розвитку передусім.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Натомість аграрні країни, які можуть запропонувати на світовому ринку лише сировину, не зможуть очолити ХХІ століття. Економіст застерігає владу України від знищення тих напрацювань у галузі науки та освіти, що вдалося залишити та вберегти з минулого, натомість закликає розвивати науковий потенціал.

Нагадаємо, ситуацію із зайняттям будівлі Інституту фізіології експерти називають цинічною.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Україна перетворилася, за словами економістів, на «кукурузне поле».