В ефірі програми «Романенко. Бесіди» засновник Київської школи державного управління Віктор Андрусів розповів, які соціальні групи зібралися в суботу на протестах під Офісом Президента України.

«Взагалі, якщо бути відвертим це український Фейсбук. Відразу скажу, я не просто людина, яка може багато говорити про протести я людина яка організувала сотні протестів. І от людей, яких я бачу, я всіх їх дуже добре знаю, я з ними виріс, я розумію їх емоцію. І ця група, на мою думку - це фейсбуківський київський клас», - розповідає Андрусів.

Він вважає, що названий ним клас завжди показує свою мізерну роль на виборах. Зокрема він відмічає, що зараз в організації протестів бере участь Роман Сініцин, який був раніше політтехнологом партії «Голос» на київських виборах. При цьому зараз він вже позбувся політичного маркера, а виступає просто як обурена людина.

«Суть в тому, що це я трактую, як якусь таку індульгенцію. Ти обурився, ти не знаєш, що робити - ну піди сходи на Банкову. Виходить, що ти якось розрахувався сам з собою. Тебе щось гризло - ти сходив на Банкову, ти там покричав, потримав плакати, поштовхався з поліцією, потім написав пару сотень гнівних коментарів. І, в принципі, ти щось зробив, ти не стояв осторонь», - каже Андрусів.

Він зазначає, що при цьому, ці люди після активних дій у протестах все одно завжди повертаються додому у своє нормальне життя і продовжують працювати, вирішувати свої клопоти і чекати, поки хтось інший не організує щось більше і якось не вирішить ситуацію.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Для ФОП вступили у дію нові правила

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

«Мені здається це психотип людей, які так діють. Вони, незважаючи на те, що постійно виходять на протести, вони ні в що більше ніколи не організовуються», - резюмує Андрусів.

Раніше Друзенко заявив, що Зеленському потрібно показати один справедливий кейс, щоб бути на коні.

Також Охотін висловився про справу Стерненка: «Який може бути результат засідання, якщо суддя не любить ідеологію людини, яку судить?».