Чи можливо в сучасних умовах діджиталізації окрім цифрових рецептів, відстежувати медикаменти? Відповідь на це питання в програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» дав топменеджер, колишній керівник Carlsberg Ukraine і «Київстар» Петро Чернишов.

За його словами, фармацевтична галузь тільки починає технологічно вдосконалюватись. Ця сфера тільки починає свій шлях у світі цифрових можливостей. В різних країнах також зустрічаються паперові рецепти. У цивілізованих країнах ця галузь започаткувалася набагато раніше.

«Є країни, які домоглися на цьому шляху величезного успіху - наприклад, Ізраїль, який зараз показує всьому світові приклад вакцинації», - каже топменеджер.

Чернишов вважає, що успіх Ізраїлю в тому, що там зацифровано населення. Тобто, у кожного є свій цифровий реєстр. У реєстрі вказана абсолютно вся історія пацієнта. Тому, знаючи медичну історію набагато простіше призначити щеплення і лікування.

Гість впевнений, що цифрові рецепти необхідні. Виникають питання, пов'язані зі зберіганням матеріалу. В Україні можливий такий варіант, що цифрову базу даних почнуть використовувати в своїх цілях - продавати інформацію.

Популярні новини зараз

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чернишов відзначив, що основа української національної ідеї - це справедливий суд.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку Макаренка, митниця потопає в корупції.