Недавнє опитування показало: з кожних чотирьох жителів України три в цьому році не зможуть оплачувати комунальні витрати - їм це буде не по кишені. А дев'ять з десяти опитаних заявили, що не можуть поставитися до зростання тарифів з розумінням.

Свою думку з цього приводу висловлює журналістка Катерина Котенкова на каналі «Знай.ua».

«Як можна ставитися до такого з розумінням? Це як ніби прийшов в магазин купувати товар за однією ціною, а її завищують і вимагають платити. Як до такого будеш ставитися з розумінням?», - обурюється ведуча.

Дійсно, підвищення тарифів було заморожено. Ось тільки заморозили їх уже після того, як вони помітно підросли з початком 2021 року. Та й триватиме це заморожування тільки до кінця нинішнього опалювального сезону, якого залишилося зовсім небагато.

Що буде далі? Котенкова передбачає, що зупинити зростання комунальних тарифів міг би новий глава уряду, який був би незалежною фігурою, а не чиїмось ставлеником.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Показати ще

Якщо ж такий діяч не з'явиться, то зростання, згідно з прогнозами Мінекономіки, до кінця року буде дуже великим. Вартість газу має зрости на 20 відсотків, тепла - на 16-18 відсотків, електроенергії - приблизно в півтора раза. У наступному році подорожчання продовжиться.

«Правда, українці зможуть отримувати десятикратну компенсацію за комуналку. Але це буде тільки в тому випадку, якщо постачальник комунальної послуги надішле завищену платіжку. Таким чином, українець зможе отримувати від нього компенсацію в десятикратному розмірі. Про це йдеться в законопроєкті, який 19 лютого народні депутати відправили в комітет на доопрацювання», - каже Котенкова.

Як повідомляє Знай.ua, вона також прокоментувала матеріальний стан українських пенсіонерів.

Також Котенкова дала песимістичний прогноз щодо субсидій від Кабінету міністрів.