Як відбулася перша у світі операція продажу нерухомості за криптовалюту, розповів у програмі «Що далі» на каналі «Знай24» українсько-американський бізнесмен та експерт у сфері криптовалюти Марк Гінзбург.

Саме в Україні уклали першу угоду з продажу нерухомості за криптовалюту. На думку Марка Гінзбурга, це не такий вже й успіх, мовляв, у нашому світі продаж можна здійснити за будь-що. «Суть була не в тому. А саме в тому, що це було зроблено з повним циклом технології блокчейн і смарт-контрактом», - пояснює експерт суть досягнення.

Він розповідає, що інформація про успішне проведення цієї фінансової операції швидко розповсюдилася у світі, про це писали ЗМІ передових країн. 4 місяці він провів у переїздах: відвідав 27 держав та особисто побував на багатьох конференціях з цієї теми. «Сприймалася ця інформація з дуже великим натхненням, і можна було припускати, що це стане масовим явищем», - згадує Гінзбург. Тому експерт здивований, що практика купівлі-продажу за криптовалюту не здобула належну популярність.

«Першим комом глини на могильний пагорб української бюрократії» називає Гінзбург успішний продаж нерухомості за криптовалюту. Він розповідає, що угоду ухвалили у прямому ефірі без фізичної присутності жодної зі сторін договору. Зайняло це всього лише 6 хвилин: достатньо побачити на телефоні оплачену суму криптовалюти і махнути рукою, аби підтвердити продаж. Так, використовуючи сучасні технології, люди більше не потребують маси посередників для укладання угод з купівлі-продажу.

«Мине кілька років і знеціниться чиновницька професія. І ось цей факт є відповіддю на питання, чому це не набуло належного поширення», - пояснює бізнесмен. Окрім суб’єктивних причин, є й об’єктивні, наприклад, недосконалість та неготовність реєстрів. Тим не менш, як стверджує Марк Гінзбург, перемога криптовалюти залишається питанням часу.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Показати ще

Нагадаємо, експерт розповідає, як біткоїн вийшов на світовий ринок.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, Україні загрожує арбітражний штраф сумою на 3,5 млрд.