Україна і українське суспільство виявилися заручниками між олігархічними кланами, зовнішніми кредиторами і структурами, які лобіюють їх інтереси. Тому призначення послом Маркаровой визначає векторні напрямки нашої країни. Про це економіст Олексій Кущ розповів у своему новому блозі на Youtube.

«Посол України в США – це та людина, яка в тому числі впливає на зовні політичні тренди, на економічні тренди розвитку України. Що б ми хотіли бачити, і які б ми хотіли бачити дії від нашого посла у Вашингтоні», - питає експерт.

Україна повинна зайняти позицію, яка буде відповідати потенціалу нашої країни. Відновлення геополітичної суб'єктності для отримання економічних бонусів. Один з найбільших торгових дефіцитів зафіксований саме в торгівлі з Америкою. Україна закуповує у США широку лінійку товарів, при цьому у нас немає ніяких можливостей продавати свої товари на американському ринку.

«Боязкі спроби наших компаній продавати метал натрапили на те, що у адміністрації Білого дому були введені спеціальні мита в розмірі 25% на імпорт металу і продукції з металу. Американці, вводячи ці мита, особливо не озиралися на регламенти Всесвітньої Організації Торгівлі, на спеціальні процедури, які забороняють вводити жорсткі обмежувальні заходи», - сказав економіст.

Таким чином, одне з основних завдань українського посла в США повинно бути спрямоване на зняття несправедливих мит щодо українського металу і для відкриття більш широкого ринку українських товарів.

Нагадаємо, Знай.ua раніше повідомляв, що іпотека повинна бути доступною для всіх українців без виключення.

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Також Олексій Кущ розповів, чому економіка знань та наукові інновації стануть запорукою виходу з кризи.