Компанія "Інтерпайп" олігарха Віктора Пунчука пояснила дворазове завищення цін на трубну продукцію для державного "Нафтогазу", порівняно з продажами в Росії тим, що для української компанії поставлялися "технологічно складні труби з преміальними з'єднаннями".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву компанії.

«У публікаціях, спрямованих проти "Інтерпайпу«, порівнюються ціни на непорівнянні поставки стандартної трубної продукції, що не має особливих вимог, і на поставки спеціальних технологічно складних труб з преміальним з'єднанням для НАК» Нафтогаз України", - йдеться в заяві.

У компанії Пінчука заявили, що» Інтерпайп «здійснював і здійснює поставки НАК» Нафтогаз України " в рамках конкурентних тендерних процедур.

В "Інтерпайпі «також поскаржилися на введення Росією ембарго на ввезення всієї продукції» Інтерпайпу" в квітні 2019 року.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Нагадаємо, раніше видання РБК-Україна, аналізуючи контракти "Інтерпайпу «з» Нафтогазом «і російською компанією» Башнафти «на ідентичні види труб з єдиним ГОСТом протягом 2015-2019 роках, прийшло до висновку, що ціни реалізації труб на російському ринку виявилися в 2-3 рази нижче, ніж для державної компанії»Нафтогаз".

За оцінками видання, завищення цін дозволило "Інтерпайпу" додатково заробити на державному "Нафтогазі" до 290 млн доларів