Політолог Тарас Загородній в своєму блозі поділився думкою про введення в Верховній Раді сенсорної кнопки і заявив, що це було зроблено не тільки заради поліпшення українського парламентаризму.

«Як показує практика української політики - це ж зроблено було неспроста. Я не виключаю, що це все-таки такий демарш пана Разумкова в сторону пана Зеленського, в сторону «слуг народу», який він зробив з однієї простої причини: він починає потихеньку віджимати теж і Зеленського, і «слуг народу». Чому - тому що у них дійсно великі проблеми з голосами», - заявляє Загородній.

Він пояснив, що тепер будь-який депутат повинен і змушений знаходиться на місці і необхідна максимальна мобілізація для того, щоб провести будь-яке рішення. Політолог зазначив, що у «слуг народу» з голосуванням і набором голосів все ж існують проблеми.

«Це означає що пан Разумков вбив одразу двох зайців: показав, що переживає щоб наші парламентарії голосували, як треба, а з іншого боку, він підвішує дуже багато рішень», - каже політолог.

Він нагадав історію з голосуванням за призначення Шкарлета міністром освіти, коли було зафіксовано, що депутата, який «голосував» за рішення, не було в залі. Незважаючи на це, рішення скасувати вже було неможливо, а депутату погрожував тільки штраф, який йому цілком по кишені.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

«Тому в зв'язку з цим звичайно, Разумков показав, що він грає свою гру. Все-таки навчило його, що не потрібно ролики випускати, навчило такій вузькій апаратній грі. І він робить удар в сторону «слуг народу» в даному випадку, тому що тепер знову ж підвисають багато рішень і не дай Бог ти не набереш потрібної кількості депутатів», - розповів Загородній

Раніше Загородній назвав того, хто допоможе Зеленському вирішити конфлікт з олігархами.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Верховна Рада вводить нову систему голосування: нардепів буде сканувати сенсор.