Як йде впровадження української мови в школах країни взагалі та Києва зокрема? І чи завжди мешканці високих кабінетів представляють, як йдуть справи на практиці?

Про це в ефірі програми «Що далі?» розповідає директор спеціалізованої школи № 210 в Києві Дмитро Ламза.

«Я не кажу про те, хто що кому обіцяв, і не торкаюся питання про те, щоб начальство приходило в школи не тільки з перевірками. Якщо є якась проблема, я її не тільки покажу - я ще й напишу про неї в соцмережах. Але я вважаю: ким би ти не став, ти повинен розуміти, що прийшов з тих часів, коли був учнем. І коли нам пред'являють претензії з приводу мови навчання, хочеться запитати: а ви самі навчалися якою мовою?», - каже педагог.

Він запевняє, що його школа, як і він сам, однозначно виступає за Україну та українську мову. Але діти - це такий народ, що їх дуже небезпечно в чомусь розділяти та протиставляти один одному. Тому для вчителя це повинен бути просто «мій клас» і «мої діти».

«Мені було особливо приємно, коли до мене в школу прийшла українськомовна дитина з Росії», - розповідає гість програми.

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Ламза додав, що зараз в київські школи перекидається багато дітей з Криму та Донбасу. Дійсно, навчати їх, як і всіх інших, потрібно українською мовою, але це завдання далеко не просте.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, цей директор школи висунув ініціативу щодо того, як захистити вчителів від зараження коронавірусів.

Також розповідалося про успіхи наймолодшого в Україні директора школи.