До літа прем'єр-міністр Денис Шмигаль вийде з Кабінету міністрів сухим з води, оскільки до нього зараз немає ніяких претензій.

Про це сказав спеціаліст в галузі права Андрій Вігірінський в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

"Вийшов сухим з ​​води. Ні, ще не вийшов, до речі. Але, кажуть, вийде до літа. Якщо він виходить з цього Кабінету міністрів, то він виходить, при будь-яких розкладах, повністю. І Кабінет міністрів виходить повністю... Сухим. А які до нього зараз претензії можуть бути. Він підписує колегіальні рішення Кабміну. Не більше, не менше", - сказав Андрій Вігірінський.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Він зазначив, що Мінфін, який займається держборгом - це вотчина профільного міністра, який визначає проспекти емісії, процентні ставки, і так далі. В енергетиці немає керівників, тільки виконувачі обов'язків.

"До речі, а кому у нас претензії можна з Кабінету міністрів про щось, якісь пред'явити. У нас купа регуляторів. Незалежних, колегіальних органів. І в енергетиці, і в цінних паперах, і навіть в гральному бізнесі зараз теж будуть регулятори, ця комісія колегіальна", - додав експерт.

За його словами, в держпідприємствах є наглядові ради, за які відповідає Сергій Лещенко.

"Тому, до Кабінету міністрів формально можна, напевно, знайти претензії, але тоді, коли ти їх зі старту і документуєш. Тобто, якщо це прямий хабар і так далі, і тому подібне. Ну, зараз люди теж так не роблять. Тому, Шмигаль закінчить свою каденцію, у нього в Вікіпедії, в трудовій книжці, буде написано: "Був прем'єр-міністром, рік. Без програми". Не погано. Прекрасно, не було скандалів після залишення посади, як в Гончарука", - резюмував Андрій Вігірінський.

Як повідомляв Знай.ua, Шмигаль зізнався, як довго планує бути прем'єр-міністром: "Хочеться залишити за собою…”.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Шмигаль розповів, коли чекати новий локдаун: "Почалася третя хвиля".