Експерт Українського інституту майбутнього Ілія Куса в програмі «Романенко. Беседы» розповів подробиці санкцій США проти Росії.

За його словами, санкції були опубліковані в різних списках.

«Одні санкції запхали в список персональних блокуючих обмежень проти особистостей на базі «акту Магнітського» – це 7 російських чиновників, які пов'язані зі справою Навального, як середньої ланки, так і високорангові. Такі, наприклад, як глава Слідчого комітету Бастрикін», - каже Куса.

Експерт зазначив, що вважає ці санкції марними.

«Скажімо так, я підозрюю, що ці люди навряд чи в 2021 році мають активи і серйозне майно на території США і навряд чи вони найближчим часом збиралися на уїк-енд в Штати. Тому це марно», - заявив він.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Ще дві частини санкцій, на думку Куси, теж не будуть критичними для РФ.

«Другу частину санкцій вони запхали в пакет Міністерства торгівлі – 14 російських компаній. Список не опублікували, що це за компанії. Але, як пишуть, це не критично, тому що це не великий бізнес, не великі банки, не стратегічні підприємства. Те, що боялися в Росії, що можуть ввести проти якихось серйозних структур або олігархів.

І третя частина – це вже були санкції казначейства. Проти трьох дослідницьких інститутів, які займаються хімічними дослідженнями. Це з приводу справи Навального, застосування хімічної речовини... Теж не особливо критично для російської економіки», - розповів експерт.

Він додав, що на додаток до цих санкцій є і кілька заборон, які діють вже давно.

«Йде заборона урядовим банкам Штатів співпрацювати з Росією. Але вони і так не співпрацюють за фактом, а після 14-го року ця співпраця зведено до мінімуму. Заборона поставляти зброю Росії і обмеження постачання зброї і фінансування поставок зброї, але це теж з 14-го року діє, нічого нового», - констатує Куса.

На його думку, президент США Джо Байден зробив все можливе в рамках своїх повноважень.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Зеленський призначив нового посла України в США.

Нагадаємо, Атаманюк заявив, що санкції України проти КНР відлякують інвесторів.