Футуролог Олексій Толкачов у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, що в майбутньому ми будемо розплачуватися електронної валютою.

«Те, чим є на сьогодні гроші, це застарілий рудимент минулих епох. Гроші на сьогодні зламалися, вони не виконують тієї функції, яку вони повинні виконувати в економіці», - говорить експерт.

Він зазначив, що за криптовалютами стоїть майбутнє, але вони не є грошима.

«Біткоіни з криптовалютами пішли в принципі в правильному напрямку. Однак ані біткоіни, ані інші криптовалюти не є грошима. Це пародія на гроші і спекулятивний товар. Тому почасти сам біткоін – це тупикова гілка розвитку. Але технологія, яка стоїть за біткоіном – блокчейн, електронні розрахунки – ось за цим майбутнє», - сказав Толкачов.

За його словами, сьогодні Китай більше за всіх наблизився до грошей майбутнього, створюючи рейтингові системи та державну електронну криптовалюту.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

«Раніше ми розраховувалися камінчиками, потім мідними монетами, золотими, потім папірцями... Нам було важливо мати якусь легко конвертовану цінність, яка була б мірилом речей. По суті гроші – це абсолютно фіктивна річ, але вона вкрай необхідна. Тому що нам з вами необхідно мірило речей, щоб обмінюватися всім. Але я вважаю, що сучасні гроші зіпсувалися, зламалися, вони вже не відповідають вимогам майбутнього», - підсумував експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що ПриватБанк блокує карти українців, клієнти втрачають по 12 тисяч за годину.

Також Знай.uа повідомляв, що Дуров оголосив про закриття одного з своїх найгучніших проектів.