У столичному храмі на честь Собору славних і всехвальних 12-ти апостолів сьогодні розпочав роботу форум, на який запрошені дружини священників Української Православної Церкви.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, протягом двох днів учасниці форуму спілкуватимуться з відомими церковними спікерами, братимуть участь у панельних дискусіях, ділитимуться досвідом.

Форум розпочався із зустрічі з керуючим справами УПЦ митрополитом Антонієм (Паканичем).

Владика Антоній наголосив на важливості жертовної праці дружини священника як прикладу справжнього християнського життя.

Жіночий форум

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

«Це жертовне життя. Вона (матушка - ред.) жертвує собою для того, щоб священник жертвував собою заради церковного життя. Якщо є це почуття самопожертви заради свого чоловіка, а значить, заради Христа, тоді все вибудовується у правильне церковне життя», - зазначив владика.

Митрополит Антоній також звернув увагу на те, що «стійкість священника багато в чому залежить від стійкості матушки».

Архієрей відзначив, що поєднання раціонального чоловічого розуму священника і чуйного серця його дружини допомагають створити справжню церковну громаду.

«Якщо в церковному житті з'єднується здоровий розум священника і чуйність серця матушки, виникають прекрасні парафії. Для людей важливо бачити християнський приклад. Приклад священницької родини є лакмусом, який або залучає людей до Церкви, або відвертає», - підкреслив митрополит Антоній.

Владика зазначив, що життя священника - жертовне, а жертовність його дружини проявляється у створенні «внутрішнього духовного затишку, щоб священник розумів, що він на передовій, але тили повністю захищені».

Форум для дружин священнослужителів з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Онуфрія організував Синодальний відділ УПЦ у справах молоді спільно з Відділом у справах сім'ї УПЦ.

У заході беруть участь 120 дружин священнослужителів.