Маятник рухатиметься в інший бік: розчарувавшись у теперішній владі, українці не підтримають і минулу. Водночас регіональні лідери можуть надати свою підтримку.

Таку думку висловив у програмі «Що далі» на каналі «Знай24» ідеолог Олександр Доній.

Оцінюючи стан справ у країні, експерт порівнює думку громадськості з маятником, який, хитнувшись одного разу в бік сил революції, другого разу вже взагалі відмовився від політикуму. «Голосували спеціально за всіх, хто не є політиками: від президента до весільного фотографа», - зазначає Доній.

«То тепер теж, після певного розчарування, а воно згідно соціології йде - маятник піде в іншу сторону, але не до попередніх політиків», - вважає ідеолог. На його думку, надії подають регіональні лідери – у них достатньо політичного досвіду, достатньо впливу, а їхня підтримка може виявитися доволі потужною.

З цього середовища цілком ймовірно виокремиться лідер, який захоче зосередити у своїх руках всю владу. З іншого боку, Доній застерігає, що регіональні еліти можуть його не визнати, а відтак, не підпорядковуватимуться йому. У цій справі виникає питання балансу: хто володіє більшим впливом – регіональні еліти чи один лідер.

Популярні новини зараз

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Нагадаємо, ідеолог вважає, що до виборів середовище «Слуги народу» буде розхитаним.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Зеленський переміг як контреліта всій політичній системі.