У своїй програмі «Політика навиворіт» експерт, співголова ІГ «Права справа» Дмитро Снєгирьов пояснив, які російські схеми зараз працюють на окупованих територіях Донбасу.

За його словами, Росія показово демонструє свої провокації. Ті ж самі навчання військових або інтенсивні обстріли позицій ЗСУ.

Він наголошує, що на окупованих територіях знаходиться близько 170 одиниць військових знарядь, які забороняються мінськими домовленостями. Це важка бронетехніка та ствольна артилерія.

«Наразі, за оцінками спеціалістів (і ця інформація підтверджена місією ОБСЄ), за місцями, забороненими мінськими домовленостями, знаходиться до 170 одиниць ствольної артилерії і важкої бронетехніки. Якось дуже дивно проходять одночасно батальйонно-тактичні навчання на всіх, без винятку, штатних полігонах Першого і Другого армійського корпусів», - коментує він.

Експерт вважає, що Росія виступає в ролі посередника. Держава діяла, не погоджуючи контакти з Києвом та Луганськом, позиціонуючи себе як третю сторону. За проїзд гуманітарного вантажу мали домовитися напряму з «владою» Луганська, але наші військові запобігли цій махінації і зірвали план.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

«Давайте згадаємо випадок із проходженням гуманітарного конвою, коли на КПВВ «Щастя» були заблоковані вантажівки з гуманітарним вантажем, який ішов до мешканців окупованих територій», - повідомляє він.

Снєгирьов говорить, що більшість політиків шукають власну вигоду з ситуації на Донбасі задля народного вподобання. Представники політичних партій говорять про те, що нашим військовим заборонено використовувати зброю у відповідь та користуватися безпілотниками або снайперським вогнем. Ці тези можна спростувати.

Також молода медсестра пішла з чоловіком на війну і стала янголом для поранених воїнів.

Раніше Знай.uа писав, що Снєгирьов назвав реальні дані паспортизації на сході та роказав про Абхазький сценарій.