Проблеми київських дворів через паркування автомобілів, де заманеться власнику - стає незручністю для всіх мешканців будинку. Чим менше двір, тим більше він буде доглянутий. Кожний квадратний метр двору потребує грошових вкладень, щоб виглядати гарно. Своєю думкою щодо проблеми поділився інженер та урбаніст Дмитро Макагон у відеоблозі in Kyiv на Youtube.

«В ідеалі хочеться такого людино-орієнтованого середовища: майданчики для дітей, для дорослих столики, якісь барбекю, затінок, дерева. Подвір’я - це більш такий приватний простір на відміну від вулиці. Де люди можуть зі знайомими в приватному середовищі провести час», - зауважив експерт.

Він сказав, що проблемою старих дворів являється надто велика територія. Чим менше площа, тим більше грошей буде щоб там зробити якісний благоустрій. Незрозуміло, яким чином використовувати побутові майданчики з місцями для вибивання килимів, які майже не задіяні. Люди бачать, що цей простір вільний і починають паркувати там автівки.

«Коли у середовища є зрозуміла функція, що там дійсно щось відбувається і ним користуються, то автівки там мабуть і не будуть ставити. Взагалі, забудова мікрорайонами, вона чим погана, що велика кількість будинків утворюють величезний двір, але немає розуміння, де межа приватного простору. В цьому звичайно є проблема», - підсумував спеціаліст.

Раніше Знай.ua розповідав, про те, що львівський таксист загадково зник 8 березня.

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Також нагадуємо, що в Україні запропонували змінити правила дорожнього руху, як у Канаді: забудемо про затори.