Україну та США не можна назвати навіть нерівноправними партнерами. Так в ефірі програми «Романенко. Бесіди» заявив правник Геннадій Друзенко і висловив свою думку щодо ролі України у співпраці з Америкою.

Друзенко говорить, що Україна – це навіть не стільки зброя, як інструмент США у політичному протистоянні. Він зазначив, що в цьому контексті вийшло дуже цікаве розслідування на каналі Євгена Кисельова по збитому літаку МАУ в Ірані, де достатньо багато аргументів, що його збили не просто так.

«Знову ж таки, це не слідство, але багато аргументів, які мене переконують, що насправді не просто так збили літак. Це було попередження Америки з боку Ірану», - вважає правник.

Він нагадав, що тоді в стосунках США та Ірану було загострення конфлікту, тому Іран вирішив у такий спосіб показати, що вони готові стріляти і попередити США не проводити ніяких спецоперацій над їхньою територією.

«І знову ж таки, можна воювати з нами це як з південними корейцями, пліч-о-пліч, коли корейці воюють проти китайців і північних корейців. А можна воювати нами. І от поки що складається, що воюють більше нами ніж з нами», - заявив Друзенко.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Він розповів, що якщо один з партнерів фінансово залежний, залежний в сфері безпеки і постійно просить про фінансову підтримку, то інший, в принципі, може диктувати будь-які умови. Щодо співпраці України та США Друзенко зазначає, що назвати це стосунками рівноправних партнерів чи навіть нерівноправних партнерів дуже важко.

Нагадаємо, Куса заявив, що у конфлікті США та Ірану постраждає Україна.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Бортнік розповів про прогнозоване загострення конфлікту на Донбасі.