Чи важливу роль грає для американців олігархат в Україні? Поділився своїм баченням у своєму відеоблозі на Youtube політолог Тарас Загородній.

За його словами, в американців своя система правил керування державою, тому до внутрішніх справ України вони не втручатимуться. Україну важко уявити без олігархічної системи, адже олігархи є частиною управління країною.

«Якщо вони анігілюють Коломойського, хто зайде замість нього, чий вплив збільшиться? Чи не обрушитися сама система держави, тому що олігархи є її частиною і частиною правління. Але не будемо забувати, яку роль зіграв пан Коломойський в 2014-2015 році, коли очолив Дніпропетровщину», - сказав експерт.

На думку політолога, змінювати систему не будуть, а якщо будуть якісь кроки, то в країні знову будуть переобирати очільників держави та новий парламент. Увага, яка була до справ олігархів, тепер буде направлена на виборчий процес, а про махінації олігархів можуть швидко забути.

Загородній розказує, що він не розуміє те, що приписують Коломойському. Йдеться про те, що олігарх у 2014-2015 роках, бувши в Дніпропетровській області перешкоджав російській експансії.

Популярні новини зараз

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Експерт зауважує, що американська влада рухається в сторону союзу Європи та Росії проти Китаю. Наслідком цього є «Північний потік – 2». Це великі перешкоди в бік України і шанобливість в сторону Німеччини і РФ. Оскільки ціна на нафту стала вищою, то ситуація з Коломойським виглядає як благання Росії не чинити на неї опір.

«Страшно це чи ні, ну знаєте, все нейтрально, потрібно розуміти, що світом рухають інтереси. У Європи є свої інтереси, є у Росії свої інтереси, у Америки свої інтереси, які не факт, що збігаються з нашими інтересами. Тому, потрібно стежити за всім і відстоювати в першу чергу національні інтереси. І думати як «пропетляти» між цими головними гравцями», - резюмував Загородній.

Нещодавно Знай.ua повідомляв, що «кнопкодавство» в українському парламенті викликало зневагу в інших держав.

Так само Загородній розповів, що влада намагається відволікти людей від проблеми тарифів і бардаку в країні.