Восени 2005 року відбулася подія, яка буквально сколихнула всю країну: на пресконференції Олександр Зінченко, колишній державний секретар України, заявив, що вище керівництво держави загрузло в корупції. Тоді ж і з’явилося звертання «любі друзі».

Детальніше про це розповів політолог та історик Кость Бондаренко у програмі «Культ особистості», а також з’ясував, яке значення ця подія мала в житті України.

«Олександр Зінченко виступив зі звинуваченнями: Петро Порошенко протегує корупції та сам замішаний в ній», - переказує Бондаренко слова Зінченка, сказані через декілька місяців після приходу нової влади. Екссекретар назвав також інші імена «любих друзів».

Не обійшлося без серйозного скандалу. А до цього, нагадує експерт, розгорнувся конфлікт між Віктором Ющенком та журналістом «Української правди» через висвітлення життя сина президента. Бондаренко також відзначає грубість характеру та поведінки Ющенка на публічних зустрічах.

З іншого боку, було достатньо повідомлень і про участь Юлії Тимошенко в заяві Зінченка. «Ющенка переконали - і, швидше за все, саме “любі друзі” - в тому, що Тимошенко у нього за спиною готувала мало не державний переворот», - розповідає Бондаренко. Тим не менш, експерт висловлює сумнів з приводу таких тверджень: переворот вимагав підтримки військових.

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Нагадаємо, Бондаренко розповів про вимушений компроміс Ющенка з Януковичем.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Віктор Ющенко не зумів би перемогти без Тимошенко.