Українські олігархи вже почали отримувати від президента Володимира Зеленського «чорні мітки». Але кому належить ініціатива в цій справі - самому Зеленському, або США, або комусь ще?

Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує дипломат і громадський діяч Вадим Трюхан.

«Підозра може бути підготовлена для будь-якого олігарха, а їх чимало. Згідно з журналом Forbes, в Україні вісім мільярдерів, і ще близько десятка людей наближається до цього рівня. Будь-який з них може отримати «чорну мітку»», - вважає гість програми.

На практиці, на його думку, це чекає того, хто наступить на мозоль або нашим західним партнерам, або комусь із президентської команди.

Справа, як вважає Трюхан, не в тому, що США ввели санкції проти Коломойського. Насправді це був меседж для Зеленського: дивись, обережно дружи з олігархами. З іншого боку, тим самим всьому українського олігархату натякнули – не лізьте в політику, це не ваше.

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Показати ще

А проблема, на думку експерта, в тому й полягає, що вони як раз лізуть в політику, і при цьому не знають міри. Цим олігархи й відрізняються від просто багатих людей.

«Для будь-якої держави, яка прагне бути демократичною, проблема номер один - це позбавити політику від впливу корпорацій, фінансово-промислових груп, взагалі багатих людей. Це шкодить інтересам і держави, і суспільства. А ми в Україні за тридцять років навіть не наблизилися до цього питання», - вважає Вадим Трюхан.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він пригрозив Росії великою війною.

Також Трюхан пояснив російському телеведучому Володимиру Соловйову всю глибину його безграмотності.