Відносно і комунальних тарифів, і війни на Донбасі, і практично всіх явищ українського життя часто вживають поняття «дезінформація» і «фейк». У чому різниця між ними?

На це питання в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» відповідає головний редактор і засновник порталу «Известия в Україні» Яніна Соколовська.

«Фейк і дезінформація - одне і те ж, так що не варто створювати різницю понять. В Україні потрібна професійна журналістика. Що повинен робити професійний журналіст, наприклад, в ситуації на Донбасі? Він повинен опитати й одних, і інших, зустрітися з центристською структурою - ОБСЄ», - розповідає вона.

За її словами, зараз ми бачимо: об'єктивної інформації немає ніде. Обстріли йдуть в основному ночами, коли місія ОБСЄ не працює. Українська сторона заявляє про загибель людей, інша сторона скаржиться, що їх вбивають - але там ніхто не загинув. І по обидва боки лінії фронту - громадяни України.

«Все це, безумовно, трагедія, і тут ми правди не дошукаємося. Де правда, а де істина? Правда у кожного своя, а істину ніхто не може знайти. Ось в чому біда», - каже Яніна Соколовська.

Популярні новини зараз

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, вона прокоментувала зустріч українського політика Юрія Бойка із заступником глави російської Ради безпеки Дмитром Медведєвим.

Також Соколовська висловилася на тему підкупу виборців.