Росія може інформаційно перемогти Україну, оскільки в українській медіаісторії став яскраво виявлятися приклад, коли інформаційні ресурси беруть новини з Кремлівських джерел.

Про це сказала політолог Яніна Соколовська в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

На думку Яніни Соколовської, телеграм-канали можуть нести загрозу національній безпеці України, оскільки там дуже багато фейків, за допомогою яких Російська Федерація може інформаційно перемогти Україну.

"І інформаційні ресурси, на яких кожна друга-третя-четверта-п'ята новина взяті з російських ресурсів офіційних кремлівських - це теж такий характерний приклад української медіаісторії, який ось саме зараз став яскраво виявлятися", - сказала Яніна Соколовська.

Вона зазначила, що з одного боку, влада починає забороняти цитувати такі ресурси, але з іншого - вони прориваються іншими шляхами.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

"Що говорить про те, що методом заборон щось зробити в сучасному медійному інформаційному суспільстві досить складно. І набагато правильніше, мені здається, було б перебивати фейки тієї позитивною реальною інформацією, яку можна дати про Україну", - додала Соколовська.

За її словами, Росія добре процвітає в іномовленні - розповідаючи про те, яка вона хороша. При цьому, Україна не проривається зі своїм іномовленням, хоча гроші на це виділялися.

Як повідомляв Знай.ua, Романенко розповів, що ОП бореться з тими ж Телеграм-каналами, які і фінансує.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що плани Мінцифри: покрити 95% території України інтернетом.