Як розвивається українське телебачення на Донбасі? На це питання під час програми «Що далі?» на каналі «Знай 24 відповіла головний редактор і засновник порталу «Известия в Украине» Яніна Соколовська.

За її словами, на Донбасі працює український телеканал «ДОМ». Він створювався задля мовлення на Донбасі, але його постійно глушать і через це виникають технічні питання.

«На цьому каналі працюють дорогі моєму серцю і журналістській професії люди. Це професіонали, і вони стараються. Але є один технічно непростий момент: мовлення не досягає непідконтрольних територій, його глушать. Телеканал «ДОМ» орієнтований на прифронтову смугу, яка підконтрольна Україні, на Маріуполь, на регіони, які можуть качнути в непотрібну сторону», - говорить вона.

Журналістка наголошує, що аби телебачення розвивалося і на непідконтрольних територіях, у нього варто вкладати більше фінансових та творчих ресурсів на створення контенту. На цей час, жителі отримують інформацію через Youtube, Telegram-канали та інтернет.

Соколовська підкреслює, що розв’язувати технічні проблеми доведеться на прифронтовій смузі. На фронтовій смузі небезпечно - постійно стріляють, тому працювати там у більшості немає бажання.

Популярні новини зараз

МСЕК хочуть розпустити: українцям з інвалідністю готують нові правила

Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою

Українці, які вчасно оновили дані, потрапляють в розшук: адвокат розкрив "багатоходовки" ТЦК

Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Романенко розповів, що ОП бореться з тими ж Телеграм-каналами, які і фінансує.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що плани Мінцифри: покрити 95% території України інтернетом.