Сполучені Штати Америки займають фігуру мовчання по відношенню до України і не схоже, що вони хотіли б формалізації своєї участі в Нормандському форматі.

Про це сказав політолог Олексій Якубін в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

"Поки США насправді займають таку, знаєте, фігуру мовчання. Тобто, по-перше, навіть зауважте, немає першого дзвінка Джо Байдена Володимиру Зеленському... Більш того, ми бачимо, що в принципі українську тему якщо коментують, то коментує держсекретар Сполучених Штатів Америки Блінкін і коментує, що начебто "ми будемо допомагати", і так далі. І ось вже і по санкціям теж, з приводу деяких окремих українських громадян. Але немає коментаря з приводу того, що США хочуть приєднатися до Кримської платформі, уявімо собі, хоча ми чуємо, що якби запросили Байдена на 30-річчя незалежності України", - сказав Олексій Якубін.

Він зазначив, що Кримську платформу збираються представити 23 серпня, напередодні святкування Дня незалежності. Таким чином можна заманити лідерів країн, які б не приїхали заради Кримської платформи.

"У контексті Мінська я думаю, що на даний момент не схоже, що Сполучені Штати Америки хотіли б формалізації участі в Нормандському форматі. Тут є кілька причин чому. По-перше, якби вони хотіли - вони давно б це зробили. Тобто, з самого початку. Це раз. Їм простіше, здається, залишатися де-факто, бути присутнім, впливати навіть на процес, але де-юре не формалізувати свою участь", - додав Якубін.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

За його словами, зараз в США прийшла адміністрація, яка позитивно ставиться до Європейського Союзу, а приєднання США до Нормандського формату виглядало б негарно, ніби Франція і Німеччина не впоралися з врегулюванням конфлікту.

Як повідомляв Знай.ua, Снєгірьов задався питанням, чому така неузгодженість дій і заяв української сторони і наших стратегічних американських партнерів?

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Москалюк назвав 4 сценарії, як закінчиться справа Коломойського після санкцій США.