Як в Україні зараз йде справа з ракетобудуванням? Це можливість витратити гроші - або ще й заробити?

Про це в програмі «On target з капітаном Гарі Табах» розповідає генеральний конструктор і глава Київського конструкторського бюро «Луч», Герой України Олег Коростельов.

«В минулому у мене багато таких моментів, коли було можна чогось не зробити. На початку 1990-х років було важко зберегти наше підприємство. Багато хто казав: навіщо Україні ракети, з ким вона буде воювати? А якщо і буде - американці допоможуть. Треба займатися конверсією - перетворювати військове виробництво в цивільне», - каже гість програми.

За його словами, надалі це уявлення змінилося. Прийшло розуміння, що заробляти гроші можна і на військовій продукції - вона потрібна. Коростельов підкреслив: Україна багата науково-технічними напрямами. Так, вони потихеньку відходять, але розвиваються деякі нові.

Експерт розповів: ракета - це і засіб наведення, і засіб доставлення, і засіб управління. Всі ці напрямки в Україні досить розвинені. Що стосується систем наведення - в нашій країні є «Хартрон». Відносно двигунів - є і Павлоградський завод, і Південний машинобудівний. Цілу лінійку турбореактивних двигунів виробляє «Мотор Січ».

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

«Будь-якій країні для того, щоб дійти до цього рівня технологій, потрібні десятиліття - а ми це на початку 90-х отримали в готовому вигляді», - зазначив Олег Коростельов.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповів про успіх нової української крилатої ракети «Нептун».

Цю зброю Коростельов продемонстрував президенту країни Володимиру Зеленському.