Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) - термін начебто зрозумілий, але дуже розпливчастий. Що він означає на практиці?

Про це в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розповідає комерційний директор компанії-забудовника «ZIM Capital Group» Євген Негур.

«ОСББ - це, безумовно, добре. Наприклад, є організація, яка обслуговує ряд наших житлових комплексів. ОСББ може допомогти в тому, щоб правильно управляти та підказати тій ж обслуговуючій організації, що необхідно робити в цей момент. Наприклад, провести озеленення, побудувати дитячий майданчик або щось відремонтувати », - каже гість програми.

За словами Негура, та організація, про яку він згадав, викликає як позитивні, так і негативні відгуки. Це показує, що її роботу є куди покращувати.

На початкових етапах після здачі будинків, зазначає він, клієнти повинні уважно стежити за працівниками, яких вони наймають. В іншому випадку в перші два роки після видачі ключів великий ризик загубити під'їзд і ліфти. Річ у тім, що людям властиво перевантажувати ліфт, навіть якщо вони точно знають його вантажність.

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

«Зробити ремонт можна, це не проблема. Але є елементи ліфта, які просто знищуються. Те ж саме і зі сходовими маршами, і з каналізацією», - підкреслює Євген Негур.

Раніше Знай.ua пояснював тонкощі паркувань у дворах житлових будинків.

Також йшлося про функції ОСББ.