Нещодавно український журналіст Дмитро Гордон анонсував, що 15 березня «стане важким днем ​​для українського суспільства», і інформація, озвучена в цей день, нібито «стала б історичної для України». Пророцтво Гордона стосувалося виходу фільму від розслідувачів Bellingcat про провал операції по «вагнерівцям». Як відомо, дату виходу фільму перенесли. За попередньою інформацією, «сенсації» варто очікувати 5 квітня.

Український політолог і політичний експерт Руслан Бортнік у програмі «Культ личности» заявив, що інформація Bellingcat навряд чи розбурхає українське суспільство.

«Я навіть не уявляю сьогодні, якщо чесно, що має статися в цій країні, щоб це могло якось розбурхати хоча б 50% українців», - говорить експерт.

За його словами, навіть якщо у фільмі будуть озвучені факти, що глава Офісу президента Андрій Єрмак передавав президенту РФ Володимиру Путіну інформацію по «вагнерівцям» – це не викличе належної реакції громадян.

«Суспільство настільки втомилося від цього всього... Настільки підготовлене до цієї думки, що це не працює. Бабах виникає тоді, коли це несподівано. Зараз цей фактор несподіванки постійними прелюдіями бабаху втрачений. Навіть якщо будуть якісь звинувачення щодо Офісу президента – вони будуть мати обмежений вплив. Так, праві можуть понести це на вулиці, але суспільство вже не здивуєш», - констатує Бортнік.

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Політолог стверджує, що за лаштунками йдуть «брудні торги» між західними партнерами та Офісом президента.

«На кону цих торгів, швидше за все, стоїть поведінка Зеленського. Нікому за великим рахунком Єрмак нецікавий. Щось вирішується за лаштунками, і інструментом цього шантажу, я так припускаю, є можливо інформація Bellingcat», - сказав він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бортнік розповів про причини рішення РНБО розслідувати голосування депутатів за Харківські угоди.

Також Знай.uа повідомляв, що Володимир Зеленський підтримав санкції проти Ігоря Коломойського.