Україно-американський бізнесмен Марк Гінзбург у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24», що найгеніальнішим винаходом ХХ століття є долар.

За його словами, після приходу до влади адміністрації Джо Байдена в США було надруковано 1,9 трильйона доларів. Частину з цих грошей виплатять населенню, а решта піде в банки.

«Ось ці свіжонадруковані долари по всьому світу скуповують американці. Реальні активи, що різко подешевшали і дешевшають. Заганяючи всі країни в проблеми, в інфляційні та інше. Тому що у них немає такого компенсаційного інструменту як долар», - говорить Гінзбург.

Бізнесмен заявив, що долар править світом, так як має статус єдиної резервної валюти.

«З одного боку, можна говорити про те, що долар різко переоцінений. Ще недавно сперечалися, скільки коштує долар – 16 центів, 14 центів або 9 центів. Сьогодні ніхто не сперечається. Сьогодні всі розуміють, що долар коштує рівно стільки, скільки коштує папір, на якому він надрукований, зелена фарба і витратні матеріали, які заправляються в принтери. Однак долар сьогодні поки ще має статус єдиної резервної валюти. І в цьому статусі все одно він править світом», - підсумував експерт.

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що українцям показали реальні ціни долара на 2021 рік.

Також Знай.uа повідомляв, що «ПриватБанк» взявся за валюту українців, замість зелених віддають папірці.