Сергій Кривонос повідомив деталі свого законопроєкту про зброю у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня», а також вказав на його беззаперечне значення для захисту територіальної цілісності України та її народу.

Передусім генерал ЗСУ розповідає про 2015 рік, коли він зі своїми колегами повернувся з окупованих територій задля спокійного розбору та аналізу подій. Він зазначає, що завжди важливо робити правильні висновки, аби не допустити повторення ситуації в майбутньому.

Так, Сергій Кривонос зі своїм 32-річним військовим досвідом та розумінням різниці між потенціалом Російської Федерації та України стверджує наступне: «озброєний, навчений, підготовлений народ - та єдина сила, яка може стримати бажання Росії прямої агресії».

Гість програми звертає увагу на кордон України з Білоруссю, який складає 1084 кілометрів. Водночас він констатує факт відсутності сил ЗСУ на цій території, оскільки їх відправили на інші завдання: захист східних територій, підготовка до спецоперацій або ж банальний відпочинок. Не можна також забувати про можливість перетину кордону з боку 200 груп сил Росії та Білорусі, кожна з яких – це до 15 добре підготовлених солдатів з відмінними знаннями цих територій, які вони здобули під підкриттям туристичних мандрівок Україною.

З іншого боку, небезпеку становлять запроданці. Сергій Кривонос розповідає, що багато військових України зараз перебувають у спеціальних російських підрозділах, наприклад, «Батальйони України». «І таких підрозділів декілька. І от якраз ці люди, які вигодувані молоком матері-українки, стали запроданцями», - констатує генерал.

Популярні новини зараз

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Продумуючи стратегію оборони, зізнається Кривонос, він намагається поставити себе на місце ворога, а тоді зрозуміти, які перешкоди на його шляху будуть ґрунтовними. Так, він зробив висновок, що контроль регулярних точок зосередження озброєних і підготовлених місцевих стане серйозною перепоною для подальшого просування ворожих сил. «І оце якраз те, що є успіхом нашої безпеки», - вважає Кривонос.

Нагадаємо, Кривонос заявив, що територіальна оборона повинна була бути створена на початок 2000 років.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Левченко вважає анексію Криму реалізацією абхазького сценарію.