Про те, на які пенсії чекати українцям найближчим часом, розповіла у програмі «Що далі» на каналі «Знай24» Олександра Решмеділова, політолог, кандидат філософських наук і провідний аналітик Міжнародного інформаційно-аналітичного центру «Розвиток України».

«Наша банківська система як “хатинка на курячих ніжках”, хитається або повертається до нас задом», - вважає Решмеділова. Вона згадує і деякі негативні моменти, що трапилися за СРСР: фінансова піраміда «МММ», втрата коштів з «книжки».

Отож, наближаючись до пенсійного віку, українці хочуть гарантій того, що держава про них подбає. З іншого боку, звертає на себе увагу й заява Дениса Шмигаля, яка, хоч і не була сказана перед камерами, але насторожує: теперішнє молоде покоління може взагалі не чекати на пенсію в майбутньому.

Решмеділова принагідно згадує ситуацію, яка склалася після розвалу СРСР. Так, багатьох людей тоді звільнили з роботи, звичною річчю тоді була непів легальна бухгалтерія та втрата трудової книжки. «І ці люди, виходячи на пенсію, стикаються з тим, що їм світить тільки “мінімалка”», - зазначає вона.

Нагадаємо, Решмеділова розповіла про демографічну проблему і її вплив на пенсійні перспективи.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Котенкова розповіла про перспективи підйому пенсій у поточній економічній ситуації.