У грудні 2007 року вперше в історії України у Верховній Раді провели відкрите, поіменне голосування по кандидатурі прем'єр-міністра. У підсумку, як відомо, уряд очолила Юлія Тимошенко.

Про те, як це відбувалося і до яких наслідків призвело, в програмі «Культ особистості» розповідає історик і політолог Кость Бондаренко.

«Тоді розуміли, що кожен голос має свою вагу. Арсеній Яценюк, в той час спікер Верховної Ради, зачитував прізвища, і кожен вставав і говорив, за він або проти. Коли оголосили прізвище самого Яценюка, він зробив багатозначну паузу майже на хвилину, і в підсумку сказав: «За». А буквально через місяць почався конфлікт всередині коаліції», - розповідає Бондаренко.

Він нагадав, що незабаром після цього, у 2008 році, Віктор Ющенко вдруге спробував розпустити Верховну Раду. Але йому це не вдалося.

«Ходили чутки, що Порошенко радив Ющенку розпустити парламент, але чи так це - мені невідомо. Але Петро Олексійович отримав друге дихання і прийшов в новий Кабінет міністрів як міністр закордонних справ. У той час це було досить несподіваним рішенням - все-таки він не був кадровим дипломатом. Багато говорили про те, що це нова сторінка в історії української дипломатії. У всякому разі, Порошенко виявився досить ефективним міністром», - зазначає гість програми.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Кость Бондаренко розповів історію виникнення «Самопомочі».

Також він нагадав про подію, яка, на його думку, стало початком кінця президентства Віктора Ющенка.