У програмі «Конституційна кухня» Архімандрит, доктор філософських наук, професор Стокгольмської школи теології Кирило Говорун розповів про перспективи запровадження американської метафізики в Україні.

«Правила можуть і конструктивно і деструктивно працювати, мені здається, що корінь проблем треба шукати десь глибше – у моральних метафізичних засадах, як в Америці. Я вважаю, що нам не треба метафізику американської влади запроваджувати в Україні – вона не буде працювати. В Америці культура жорсткої реформації, у нас культура православ’я», - зазначив Говорун.

За словами експерта, дві динаміки: конструктивна і деструктивна, пов’язані з альтруїзмом і індивідуалізмом, який притаманний українцям через те, що вони мали виживати.

«Коли ми говоримо, що «моя хата з краю», «я все несу у свою родину», це в принципі нормально, тому що ми так виживали століттями. Але реально, у сучасному суспільстві, це працює на те, що ми намагаємося обманути один одного. Ми бідні і нещасливі не через те, що ми дурні, а через те, що ми розумні, тому що добре знаємо, як надурити іншого», - підкреслив Говорун.

На думку гостя програми, це й є «коренем» проблеми.

Популярні новини зараз

Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua поширювало, що Друзенко розповів, що російські бойовики можуть звинуватити Україну в недотриманні умов перемир’я.

Раніше для Знай.ua Снєгирьов розповів про ситуацію навколо мирного урегулювання на Донбасі.