У своєму блозі політолог Руслан Бортнік заявив, що ситуація в українсько-російських відносинах і ситуація навколо Криму продовжує прогріватися. А одним з елементів цього він назвав розслідування, що стосується голосування за Харківські угоди в 2010 році, яке можна розцінювати як інформаційну атаку на його учасників.

Він розповів, що на цьому тижні перший президент України Леонід Кравчук заявив про те, що воду в Крим давати не можна, відмовившись від попередніх своїх тверджень, і заявив, що Росія може все ж пробивати сухопутний коридор до Криму. Триває накачування в цілому теми Криму та українсько-російських відносин.

«Ще одним елементом цього накачування стала і справа так званих Харківських угод. СБУ на цьому тижні провели обшуки комітетів Верховної Ради, РНБО вилучали документи, що стосуються нового підписання, нової ратифікації продовження терміну перебування російського флоту в Криму, яке сталося в 2010 році», - говорить Бортнік.

У цих справах обіцяють залучити всіх до відповідальності за здачу національних інтересів, за збереження російського флоту на території Криму, що, на думку обвинувачів, було однією з ключових причин і одним з основних інструментів анексії Криму в 2014.

«При цьому абсолютно ігноруються положення про те, що депутати не несуть відповідальності за своє голосування у Верховній Раді. Це пряма стаття 80 Конституції України, і в цілому такого роду справа досить сумнівно виглядає з юридичної сторони», - розповів Бортнік.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Політолог вважає, що мета цієї справи інша: не привернути до юридичної відповідальності якихось депутатів, а інформаційно атакувати учасників подій 2010 року. Серед них, зокрема, і Порошенко, який підтримував підписання Харківських угод, а також Литвин, Гриневецький та ціла плеяда ще значущих в політичному істеблішменті фігур.

«Ось їх можна атакувати таким чином за нібито співучасть в розміщенні російських військ на території України. Але атакувати тільки інформаційно і політично», - заявив Бортнік.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Мусієнко розповів про перспективи Харківських угод.

Нагадаємо, Поляков заявив, що розслідування голосування за Харківські угоди не мають ніякого сенсу.