Президент Росії відповідальний за смерть чотирнадцяти тисяч громадян України, тож недавня заява президента США Джо Байдена про те, що Володимир Путін – вбивця, відповідає дійсності.

Про це сказав екс-заступник Постійного Представника Президента України в АР Крим, колишній Надзвичайний і повноважний посол України в Боснії та Герцоговині Олександр Левченко. Дипломат дав інтерв’ю Дмитру Снєгирьову – політологу, співголові громадської ініціативи "Права справа" в програмі «Політика навиворіт».

«Путін ввійде в історію як людина, яка понівечила міждержавні українсько-російські відносини. Він понівечив зв’язки між народами, які дійсно були дружніми. Цим кроком він усе розтоптав, плюнув в обличчя всьому українському народу», - вважає дипломат.

Він назвав оцінку, яку дав російському президенту очільник Сполучених Штатів, справедливою і своєчасною.

«Заява Байдена – це дуже сильний хід, зокрема інформаційний. Нарешті ми називаємо речі своїми іменами. Загинуло 14 тисяч громадян України. Якби не було намагання анексії Криму і не зайшли проксі-російські війська на Донбасі – цих чотирнадцяти тисяч не було б. Путін ображається, що начебто його обізвав колега-президент не дуже дипломатично. Але хто віддав наказ на входження російських військ на українську територію, при тому що у нас базовий договір про дружбу і співробітництво?», - продовжує Левченко.

Популярні новини зараз

Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

Він зауважив, що Росія за наказом однієї людини порушила всі чинні домовленості між державами, які існували десятиріччями.

«У нас договір про непорушність наших кордонів. У нас ще 200 двосторонніх документів – це величезний пласт! Скажу як історик: порушення такої кількості домовленостей ще не було в історії міжнародно-правових відносин», - констатує він.

Олександр Левченко зазначив, що «приємно вражений такою позицією американського президента».

«Одна коротка фраза, але вона містка, зрозуміла, і нарешті називається перша особа. Без Путіна ніхто не зробив би жодного кроку. Саме він міг зупинити цю бойню, цю ненависть, яку посіяв між двома народами», - резюмує він.

Раніше Левченко нагадав, що країни НАТО заощадили близько трильйона доларів на тому, що ми ядерно роззброїлися.

Як повідомляв Знай.uа, путінські окупанти нахабно "шиють" по воїнах ЗСУ на Донбасі: підстрелили одного і не зупинилися.

Також відомо, що в Росії масово гинуть свідки путінських звірств на Донбасі: знайшли повішеним.