Політолог Тарас Загородній розповів, якою особистістю є Дмитро Разумков, спікер Верховної Ради України, у новому випуску своєї програми «Тарас Загородній говорить».

Експерт вважає Разумкова доволі досвідченим, адже той прийшов зі сфери політконсалтингу, але водночас відзначає й інші моменти. «Він веде досить цікаву гру», - переконаний Загородній. Так, якщо поглянути на рейтинги партії «Слуга народу» та взагалі на ситуацію в Україні, то позитиву не так багато.

Загородній розповідає, що спікер ВР, прекрасно розуміючи стан речей, уникає відкритого конфлікту з адміністрацією президента, панівною партією та самим Зеленським. «Навіщо? Краще сидіти в кущах і чекати, коли труп твого ворога пропливе вниз по річці», - пояснює політолог.

З іншого боку, можна побачити прояви самостійності та ініціативи з боку Разумкова. Загородній коментує поведінку спікера ВР на засіданнях РНБО: то утримується від голосування, то голосує, то взагалі не приходить, як це сталося на третьому засіданні, коли підняли питання про відповідальність народних депутатів за ратифікацію Харківських угод та про боротьбу з олігархатом. Експерт також зазначає, що причиною відсутності була маловажлива справа.

«Потім пан Разумков підклав ще кілька свиней “слугам народу”, коли ввів у Раді сенсорну кнопку», - розповідає він далі. Загородній вважає, що це великий крок у бік розвиненого парламентаризму і велика проблема зокрема для «Слуги народу»: мовляв, більше голосувати одному за всіх не вийде, для ухвалення рішень знадобиться повна присутність депутатів на засіданнях ВР.

Популярні новини зараз

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Політолог підсумовує, що політична кар’єра Дмитра Разумкова йде рівною лінією та знаходить підтримку виборців. «У нього образ ідеального зятя. Це подобається, в тому числі, жінкам, які ходять на вибори», - додає він.

Нагадаємо, Томенко розповів про кінець кнопкодавства у Верховній Раді України.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що політолог побачив ознаки початку передвиборчої кампанії «Слуги народу».