Революція гідності стала тим моментом, коли відбулося становлення суспільства України.

Так у програмі «Конституційна кухня» заявив Кирило Говорун, архімандрит, доктор філософських наук, професор Стокгольмської школи теології.

Архімандрит дає позитивну оцінку Революції Гідності як поворотного моменту в житті українців, коли суспільство пережило своє ресурсне становлення, відчуло неабияку солідарність та консолідувалося. «Він справді показав нам певне одкровення: що ми повинні робити, чим ми повинні бути, щоб у нас все було добре», - говорить він про Майдан.

На думку Кирила Говоруна, Майдан – це певний взірець для України, її ідеальна модель як держави. Вийшовши на якісно новий рівень, українці побачать, що країна дуже на нього подібна. Але водночас перед суспільством постав новий виклик: потрібно створити відповідні механізми, які дозволять інституційно оформити енергію та настрої Революції гідності.

Геннадій Друзенко принагідно згадав новий термін, який запропонував професор Брюс Акерман, - «конституціоналізація революційної харизми», що звучить незвично і навіть провокативно. Мовляв, спалах солідарності, яким відзначився український Майдан, варто конституціоналізувати.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Нагадаємо, Чаплига заявив, що влада боїться власного народу.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Дробович прокоментував заяву ВР щодо Революції гідності.