Два роки тому до влади в Україні прийшов Володимир Зеленський, який запропонував просто перестати стріляти. Стріляти з того часу так і не перестали. Що цьому заважає?

Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує футуролог Олексій Толкачов.

«Україні заважає нерозуміння того, що Росію зупинити неможливо - її можна тільки перемогти. Війну можна відстрочити, але в стратегічній перспективі ми її тільки відкладаємо», - впевнений гість програми.

За його словами, в України в цій війні єдина мета - захистити себе.

«Росіяни дуже ефективно використовували міф про те, що ми - карателі. Вони навіть перехопили нашу ідентичність, але це - дуже хороша ідентичність. Так, ми карателі - ми ні до кого не ліземо, але покараємо тих, хто полізе до нас. Захистити свої кордони - це питання любові до себе, питання самоповаги та власної гідності. Якщо хтось вирішив справити нужду нам на голову, то з нашого боку чемно мовчати при цьому - не варіант. Це принесення себе в жертву. Українці люблять приносити себе в жертву, але те, що на Сході Україна все-таки змогла дати відсіч - це багато значить. Я шкодую тільки про те, що ми не дали відсіч інтервенції в Крим. Якби це вдалося зробити на початковому етапі, коли росіяни були розгублені та діяли «на щастя» - зараз у Донецьку і Луганську був мир, і вони були б українськими», - вважає Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він запропонував спосіб досягнення Україною світового панування.

Також Толкачов розповів про перспективи локальних валют.