У програмі «А як насправді?» блогерка Мирослава Бобровська назвала три ключові елементи, які забезпечують високий рівень життя в кожній державі, а також розповіла, у якому стані вони перебувають зараз в Україні.

«Правильно кажуть, хочеш знищити країну - забери у неї освіту, медицину і їжу», - зазначає блогерка. Отже, це і є ті три ключові елементи якісного життя у державі. Далі вона розповідає про ситуацію з кожним із них в Україні.

Серед проблем із освітою українців Бобровська передусім називає відсутність двох останніх класів школи – 10 та 11 – у невеличких містах, де кількість мешканців не сягає 50 тисяч осіб. У такій ситуації пропонується відвідувати навчальні заклади великих міст. Але в доцільності такої пропозиції вона сумнівається: потрібно їздити щодня і витрачати на це кошти. Окрім того, існує проблема із низькою якістю викладання. А сучасний світ, зазначає блогерка, ставить новий виклик – дистанційне навчання. Зокрема, це вимагає наявності високошвидкісного Інтернету та відповідної техніки.

Бобровська коментує і скасування ДПА в останніх класах молодшої та середньої школи, тобто у 4 та 9. «Об'єктивно це теж дуже поганий дзвіночок і свідчення того, наскільки МОН боїться облажатись», - переконана вона. Свою позицію блогерка обґрунтовує провалом організації дистанційного навчання. Мовляв, оскільки ДПА покаже надзвичайно низькі результати знань, то хай краще не показує ніяких. З іншого боку, помилкою був взагалі анонс рішення МОН: школярі розслабляться і зовсім не будуть вчитися. У такому разі краще було би сказати про скасування ДПА незадовго до його проведення. Отже, освітня політика України, робить висновок вона, не далекоглядна.

Не в кращому стані, на думку Бобровської, перебуває й українська медицина. Вона в принципі ставить під сумнів її наявність. Мовляв, всього лише однією краплею є професійні лікарі в морі браку апаратури, ліків, їхньої вартості та жахливого стану медичних установ.

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Щодо їжі, то, вона хоч є, але її якість залишається під питанням. Блогерка розповідає, що продукти харчування на українському ринку модифіковані і хіба придатні для мінімальної підтримки життя. «Поступово, непомітно для нас, ця їжа вбиває», - переконана вона. Якісний товар експортується, а імпортується – сумнівний.

Нагадаємо, Котенкова розповіла, що приватним клінікам не вигідно укладати договір з НЗСУ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бобровська прокоментувала конфлікт між Байденом і Путіним.