Дмитро Некрасов, російський політик-опозиціонер, бізнесмен та економіст, розповів, які механізми інфляції зараз актуальні у країнах СНГ, у програмі «Романенко. Бесіди».

Експерт пояснює наслідки друкування грошей: це зростання вартості картин, нерухомості та інших товарів класу преміум. З іншого боку, у решті світу переважна більшість людей не відчуває такої інфляції.

Некрасов пояснює, як раніше працював механізм інфляції: на той товар, відтворення якого первинно не було затратним, раптово починався попит, а тоді вже задовільнити його банально не встигали. Отже, так зростала його вартість. Тим не менш, експерт відзначає значні зміни у сучасному світі, зокрема щодо виробництва, воно, мовляв, стало гнучким. «До того ж, у нас зараз велика частка товарів, які безкоштовно скопійовані», - додає він.

Звертає увагу Некрасов і на привілеї, які дає Інтернет та доставки: це все полегшує. «У нашому споживанні частка подібних речей, які робляться один раз, а кожна наступна копія у виробництві безкоштовна, стала більше», - пояснює експерт.

Якщо послуги не просто стають дешевшими, а й узагалі безкоштовними, тоді за жодного попиту ціни не зростуть. А відтак про інфляцію говорити не доводиться, вважає він. На думку Некрасова, сучасні інтернет-товари, серед яких можна назвати фільми та різноманітні онлайн-послуги, буквально «окуповують» інфляцію.

Популярні новини зараз

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Нагадаємо, Некрасов заявив, що економічна криза може звалити путінський режим.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що експерт пояснив принцип роботи споживчих алгоритмів.