У програмі «Романенко. Беседы» громадський діяч, кандидат політичних наук, аналітик і публіцист Віктор Андрусів заявив, що наглядові ради існують лише для імітації.

«У нас катастрофа на Укрзалізниці – це гігант, який реально знаходиться на стадії катастрофи. Зношеність інфраструктури складає до 70%. У нас придумали таку імітацію – наглядова рада», - зазначив Андрусів.

За словами експерта, наглядова рада створена лише для імітації реформ. При чому, вважається, що суть наглядової ради це корпоративізація, але суть взагалі не в цьому. Корпоративізація – це випуск акцій та залучення зовнішніх коштів, а наглядова рада повинна контролювати керуючі кадри.

«Наглядова рада це лише маленький інструмент усієї історії. Інвестор, коли знає, що там є наглядова рада, довіряє цьому підприємству, тому що думає, що там не буде божевільного керівника, який буде рубити все, що захоче. Наглядові ради мали бути створенні для цього, а в нас вони створенні для імітації», - підкреслив Андрусів.

Гість програми додав, що керівник підприємства може набрати у наглядову «своїх» людей і вони будуть оцінювати його як «класного» менеджера. На його думку, держава створює «декорації», що у нас відбуваються реформи, але по факту нічого не змінюється. Насправді ж наглядові ради повинні контролювати дії керівників підприємств, тим самим забезпечувати ефективність, прозорість та працездатність.

Популярні новини зараз

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Снєгирьова, що Офіс президента взяв курс на знищення ОПЗЖ.

Раніше Знай.ua поширював припущення Загороднього, хто стане новим прем'єр-міністром України.