У своєму блозі політолог Руслан Бортнік прокоментував останні підписані президентом рішення РНБО і заявив, що в нашій країні фактично діє надзвичайний стан.

Зокрема, він згадав рішення РНБО, яке ввів президент своїм указом, щодо 17 компаній, які займалися видобутком газу та інших корисних копалин в Україні.

«Це рішення РНБО дуже важливе тим, що за повідомленнями журналістів, як мінімум 4 члени РНБО, серед яких генпрокурор Венедиктова і міністр внутрішніх справ Аваков, не підтримало це рішення», - розповів Бортнік.

За його словами, це рішення РНБО показує, що якщо в політичній частині будь-які правові конституційні межі для РНБО прозорі, часто їх не існує, то в економічній частині, такими межами є економічні санкції. Якщо вводити їх, у багатьох досвідчених членів РНБО з'являються питання: «А для чого, кому це потрібно?»

«Введення будь-яких економічних санкцій всередині РНБО ставить під загрозу взагалі існування і цілісність цієї структури», - заявив Бортнік.

Популярні новини зараз

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Політолог вважає, що ці санкції ставлять під загрозу сам режим управління країною через Раду національної безпеки і оборони, а сам по собі цей режим є режимом надзвичайного стану.

«Де-факто в нашій країні введений режим надзвичайного політичного становища, а президентські укази більше нагадують декрети про надзвичайне політичне становище», - заявив Бортнік.

Раніше Охрименко заявив, що санкції стали корупційним інструментом в руках влади з переділу чужого бізнесу.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Мусієнко розповів про перспективи Харківських угод.