Законопроєкт про місцевий референдум опубліковано з метою широкого обговорення громадськості. Політолог Руслан Бортнік розповів про це у своєму блозі, зазначивши, яка кількість голосів необхідна для його проведення та якого кола питань він буде торкатися.

Політолог розповідає, що законопроєкт опублікували задля широкого обговорення, тобто буквально кожен і будь-хто може внести якусь пропозицію чи зробити зауваження. Проведення місцевих референдумів передбачається у разі прохання 10% від населення регіону, вони ж звертаються до місцевої виборчої комісії зі своїми питаннями на розгляд та голосування.

Причини для проведення місцевого референдуму охоплюють низку питань, про кожне з яких Бортнік далі розповідає детальніше. По-перше, це недовіра до керівника якогось із місцевих органів самоврядування – хай це буде мер, голова місцевої ради чи керівник ОТГ. По-друге, бажання скасувати рішення органу місцевого самоврядування. По-третє, скасування чи певні зміни формату статуту органу місцевого самоврядування. А також решта питань, якими займаються органи місцевого самоврядування. «Рішення референдуму будуть обов'язкові і повинні виконуватися», - зазначає політолог.

А відтак він заохочує всіх громадян взяти участь у цьому обговорення, висловити свої думки та ідеї, внести доречні пропозиції. «Давайте зробимо цей законопроєкт ефективним інструментом реалізації суспільних інтересів», - підсумовує експерт.

Нагадаємо, Друзенко розповів, як США вирішували Конституційну кризу.

Популярні новини зараз

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бортнік прокоментував українську воєнну доктрину.