Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець у програмі «Романенко. Беседы» розповів про автоматичні системи управління військом на практиці у ЗСУ.

«Нам за певний період часу вдалось зробити лише дуже малу кількість систем управління військами і зброєю. Єдина система, яка дійшла до дослідного зразку – це автоматизована система управління військами «Дзвін», яка забезпечує управління від стратегічного, оперативного і тактичного рівня. Це таке «дерево», до якого можна приєднати усі інші інформаційні системи, які дозволять швидко передавати команди «з верху до низу». Але, що таке команда: треба оцінити ситуацію, зібрати розвідувальну інформацію, ухвалити рішення і довести його до спеціально визначених підрозділів», - зазначив Згурець.

Експерт додав, що існують спеціальні розрахункові завдання, коли система сама, відштовхуючись від зібраних даних, дає підказки військовослужбовцям різного рівня, щоб забезпечувати оптимальні дії військ, з урахуванням дій противника.

«Хто швидше – той і перемагає на полі бою. Фактично зараз на полі бою конкурують не маси танків, а штаби. Створення автоматизованих систем управління є тим, що створювали американці і тим, що роблять росіяни на наших кордонах, впроваджуючи автоматизацію у першій танкові бригаді, яка націлена на Україну», - підкреслив Згурець.

На думку гостя програми, Україна гальмує процес автоматизації власного війська. Умовно кажучи, робота АСУ «Дзвін» стратегічного рівня повинна забезпечити зв’язок бійців з керуючими інстанціями або суб’єктами. Це б могло нам забезпечити конкурентну перевагу у війні, через надання можливості оперативно реагувати на дії противника.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Снєгирьова, що Офіс президента взяв курс на знищення ОПЗЖ.

Раніше Знай.ua поширював, що Тарас Загородній припустив, хто стане новим прем'єр-міністром України.