У програмі «Романенко. Бесіди» Сергій Згурець, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, розповів, як триває справа з виготовленням боєприпасів в Україні.

Оцінюючи ситуацію в Україні із виготовленням боєприпасів, гість програми відзначає певні проблеми. «Стрілецькі боєприпаси ми не виготовляємо», - констатує він і додає, що винятком є ті проєкти стрілецької зброї, якими займається вінницький «Форт». Натомість для виготовлення боєприпасів великих калібрів необхідно здійснити певні зміни у металургійній та хімічній сферах, а також ухвалити певні рішення технічного плану.

Згурець розповідає, що зараз держава шукає методи, які би розв’язали цю проблеми, адже поки що прогрес у цій галузі не великий. Поки Україна лише чекає поставки ззовні, а розмови про перехід до стандартів НАТО в плані великих калібрів наштовхуються на проблему неможливості реалізувати такий технологічний виріб. «Ми намагаємося повторити певні радянські боєприпаси, з точки зору пороху, корпусу і вибухових можливостей», - повідомляє експерт.

Тим не менш, Згурець вважає, що зараз держава повторює свої старі помилки: це стосується організації, бюрократизму системи, загальних байдужих та зрадливих настроїв.

Нагадаємо, Дубовик заявив, що в Україні відчувається брак некорумпованих фахівців.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Міхкельсон оцінив шанси України вступити в НАТО.