Яким чином законодавство України регулює безпеку в кіберсфері? Чи достатньо чітко в ньому прописана ця тема?

Ситуацію в програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» коментує співзасновник української спільноти етичних хакерів Hacken, співзасновник школи «білих» хакерів Cyber ​​School коментує Єгор Аушев.

«В Україні немає закону про кібербезпеку - тільки закон про її засади. А в ньому не прописані практично ніякі правила гри. В Україні у сфері кібербезпеки панує не стільки демократія, скільки анархія. Правил практично немає, а ті, які є, кожен може інтерпретувати як хоче», - каже гість програми.

За його словами, якщо хтось випадково знаходить вразливість в якомусь державному сайті, то це створює величезну проблему, яку швидко вирішити не вдається. А система повинна сама себе захищати та оживляти. Потрібно створити таку систему, при якій будь-який фахівець міг би заробляти, латаючи дірки в державних сайтах.

«Спецслужби або якісь секретні напрямки можуть захищати державний сектор, але його має бути зовсім небагато. Зараз існує список критичної інфраструктури, в ньому до тисячі об'єктів, але він ще не затверджений», - розповідає Єгор Аушев.

Популярні новини зараз

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, наводився список десяти головних правил кібербезпеки.

А міністерство цифрової трансформації України оголосило конкурс на злом мобільного застосунку «Дія», щоб випробувати його надійність.