Війна з Росією на Донбасі давно перейшла у повільну форму, але чи можливо нове загострення? Чи може повторитися щось на кшталт боїв за донецький аеропорт або Дебальцевського котла?

Питання в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає політолог, директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

«Повторення подій 2014-2015 років зараз можливо, тільки жертв буде більше, адже концентрація сил сьогодні вище. Українська армія 2021 року - це не українська армія 2014 року. Це правда, але це навіть не половина всієї правди, тільки третина. Адже збройні сили в ОРДЛО зразка 2021 року - це теж не махновщина 2014 року. Це у всьому плоть від плоті російської армії», - говорить експерт.

Та й сама російська армія за ці сім років сильно змінилася. Обидві сторони краще озброєні, краще мобілізовані, і сконцентрували в зоні конфлікту більше сил. Політичні ставки теж вище. У 2014 році в основному вирішувалося питання утримання Криму в складі Росії та стабільності в самій Росії - адже тоді все говорили про те, що український Майдан перекинеться і на неї.

«Зараз вирішується питання про місце США, ЄС, Росії та Китаю на карті. Вирішується питання, хто буде ворогом для нової американської адміністрації. Вирішується питання про відносини США і Росії, тому що за ці сім років ресурс санкцій був практично вичерпаний. Тепер можна тільки або домовлятися, або воювати», - вважає Руслан Бортник.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він прокоментував акцію протесту 20 березня біля Офісу президента.

Також Бортник змалював ситуацію з законом про місцеві референдуми.