Журналістка Катерина Котенкова у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua повідомила про зміни, які відбудуться з новою пенсійною реформою, та про зростання виплат, якщо проведуть також і реформу прожиткового мінімуму.

«Анонсували на початку року п'ятикратне підвищення пенсій», - нагадує журналістка. Тим не менш, сума доданих коштів не надто велика, а надбавка 1 липня та 1 грудня становитиме 165 гривень. Говориться також і про надбавки для тих пенсіонерів, що у своєму віці все одно працюють, та загалом для всіх, чий вік старший 75 років.

Виплата пенсійного забезпечення у квітні пенсіонерам, що працюють, стосується зокрема тих, які на цей момент здобули додатковий стаж терміном у як мінімум 24 місяці. Тобто, підраховує Котенкова, людина мала би працевлаштуватися не менше як за два роки після отримання пенсії. Сума надбавки становитиме 2% і перераховуватиметься автоматично.

Прожитковий мінімум, зазначає вона, планують виплатити з 1 липня. Журналістка також загалом розповідає про цю реформу: «У разі прийняття Верховною радою законопроєктів про прожитковий мінімум, мінімальна пенсія складе 3,5 тисячі гривень для осіб з повним страховим стажем». Загалом у плани Міністра Лазебної входить таке: виплачувати мінімальне пенсійне забезпечення у сумі 3,5 тисяч гривень тим, хто не працює, хто досяг віку в 70 років, чий стаж становить 30 років для жінок і 35 відповідно для чоловіків.

Тим не менш, сама Котенкова попереджає, що радіти рано, адже поки що це на рівні обіцянок, а реальна ситуація інша: «Кожен п'ятий пенсіонер отримує менше 2000 грн на місяць».

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Нагадаємо, Котенкова вважає, що Кабмін хоче заощадити на пенсіях українців.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чаплига розповів, яким був перший досвід пенсій у Німеччині.