Експерт з енергетики Віктор Куртєв в програмі Юрія Романенка «Романенко. Беседы» розповів про управління світом політичними елітами методом впливу на нафтовидобуток.

«Комплексна система декарбонізації виводить з енергетичного балансу вуглеводень. Нафта на протязі всього 20-го століття була не тільки ключовим енергетичним ресурсом, а й матеріальним. Бітум, пластик – це все нафта. І в цій новій парадигмі «декарбонізірованого» світу 2020-2050 року вуглеводні йдуть на другий план. Країни з багатим ресурсом вуглеводню не мають розвитку», - зазначив Куртєв.

На думку експерта, подібна політика, яку поширюють країни-еліти, за допомогою Рамкової конвенції ООН про зміни клімату, дозволяє контролювати економічні та політичні сфери певних країн. Бо ця конвенція поширює певні обмеження на сферу видобутку нафти. Йдеться про питання забруднення навколишнього середовища та глобального потепління.

«Це консервує існуючі положення речей. І ті країни, які володіють технологією, які перші почали декарбонізацію, залишаються лідерами», - підкреслив Куртєв.

Ще експерт зазначав, що питання про шкоду СО2 гіпертрофоване і насправді кількість вуглекислого газу в атмосфері не впливає на глобальне потепління. Планета сама розподіляє баланс СО2 між атмосферою і Світовим океаном. Умовно кажучи, в системі океан-атмосфера, СО2 знаходиться в гомеостаті. А викиди СО2 людством, в рамках планети – незначні.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що понад 80% українців хочуть розвитку зеленої енергетики для поліпшення екології.

Раніше Знай.ua публікував заяву екологів, що держава повинна стимулювати модернізацію промисловості, тому що підвищення податків на викиди не вихід.