Українська податкова система орієнтується на те, аби олігархам було зручно. Так сказав у програмі «Чаплига. Без питань» політолог Михайло Чаплига.

Експерт аналізує, яка сьогодні в Україні ситуація з податками, але результати цього аналізу зовсім не втішні. «Податок на капітал (дивіденди) 5%, а на працю - 40%», - каже він. Податкова система в державі настільки несправедлива, що звичайні громадяни віддають на податки майже половину своєї зарплати, а олігархи – лише 5%. І змінити цю ситуацію, знизити 40% податок ніяк не вдасться. А відтак виникає цілком слушне питання, а чи варто взагалі працювати в такому разі?

Коментує Чаплига також і податок в системі інститутів спільного інвестування. Та політолог навіть не радить розбиратися у цій системі взагалі, а просто зазначає, що цей податок рівний 8%, а відтак колосальні кошти виводять з України під такий низький процент. «Ось така ось “красива” схема, якою користуються всі», - підсумовує він.

Отже, Чаплига робить висновок, що українська податкова система орієнтується на інтереси олігархів, які сплачують лише 5% та 8%, натомість прості люди – 40%. Скидається на те, що Україна – ідеальна держава для багатіїв, де і всі люди, і вся система працює лише на них.

Нагадаємо, Чаплига розповів про спосіб, як позбутися від тенденції «чорних» зарплат.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що по приїзду з заробітків українцям потрібно буде компенсувати податкову ставку.